Psychiater Post
peter.jpg

Ik ben geboren in 1960 in Rotterdam en heb Geneeskunde gestudeerd in Utrecht. Het eerste deel van mijn opleiding tot psychiater heb ik gedaan in Amersfoort en het tweede deel in Amsterdam. Ik ben geregistreerd als arts, psychiater en psychotherapeut in het “Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG) – register” onder de nummers 89023327601 en 59023327616. Ik ben lid van de Nederlandse vereniging voor Psychiatrie.

Na mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in groepstherapie en relatietherapie. Na mijn opleiding tot psychiater heb ik 6 jaar in de Amsterdamse vestiging van het joods psychiatrisch ziekenhuis Het Sinai Centrum gewerkt, de meeste tijd als hoofd van de psychotherapeutische dagbehandeling. Daar heb ik mij verder in de combinatie van psychiatrie, groepstherapie en relatietherapie kunnen bekwamen. Ook heb ik ervaring opgedaan in de behandeling van eerste en tweede generatie oorlogsgetroffen met joodse, Indische en verzet achtergrond. 


Na de komst van een tweede kind heb ik besloten thuis te gaan werken. De kleine privé praktijk die ik aanvankelijk had heb ik uitgebreid.

 

Kwalificaties:

Arts/ Psychiater BIG nummer 89023327601

Psychotherapeut BIG nummer 59023327616

Nederlandse Vereniging voor Groeps Psychotherapie NVGP nr. 879

Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie NVRG nr.1644

 

Lidmaatschappen:

Federatie Mediisch Specialisten

Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie

Vereniging Vrijgevestigd Psychiaters Amsterdam en Omstreken

Nederlandse Vereniging voor Groeps Psychotherapie

Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie